ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Σχετικά με την ανακοίνωση του κύριου Τάσου Λάμπρου, όπως συζητήθηκε στην 4η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. την Τρίτη 14-2-17, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής. Παράνομο, όπως αναφέρει ο κύριος Λάμπρου στην ανακοίνωσή του, δεν είναι κανένα άρθρο του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Η ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, μετά από την προσφυγή που έκανε ο κ. Λάμπρου κατά της απόφασης του ελέγχου της νομιμότητας που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, έκρινε ότι τρία συγκεκριμένα εδάφια του Κανονισμού δεν ισχύουν, εφόσον δεν ψηφίστηκαν από αυξημένη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας. Συγκεκριμένα η απόφαση ελήφθη από 12 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί για 14 που απαιτούνταν για την αυξημένη πλειοψηφία. Όλος ο υπόλοιπος Κανονισμός των 43 άρθρων και των 49 σελίδων ισχύει κανονικά, όπως αποφάσισε το παρών Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μετά από 16 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.

Με την απόφαση του το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (62/2017) αποφάσισε την επαναφορά των δύο εκ των τριών μη εγκεκριμένων εδαφίων και συγκεκριμένα τη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε εκτός σχεδίου περιοχές και την καταβολή τέλους επανασύνδεσης μετά από διακοπή υδροδότησης λόγω οφειλών. Η απόφαση αυτή θα διαβιβαστεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη νέας εγκριτικής απόφασης με σκοπό να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέχρι τότε ο κύριος Λάμπρου θα  πρέπει να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας προς ενημέρωσή σας μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Με εκτίμηση,

Μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Μία απάντηση στο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.”

  1. […] σας είχαμε ενημερώσει με ανακοίνωσή μας την 15-2-2017, επανερχόμαστε μετά την απόφαση του Δ.Σ. της […]